Quantcast
Στο Πεκίνο με αντιπροσωπεία 1.000 επιχειρηματιών ο Αυστραλός πρωθυπουργός - enikonomia.gr
share

Στο Πεκίνο με αντιπροσωπεία 1.000 επιχειρηματιών ο Αυστραλός πρωθυπουργός

δημοσιεύτηκε:

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, θα ηγηθεί αντιπροσωπείας 1.000 επιχειρηματιών κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα. Η κεντρική επιδίωξη του Αυστραλού πρωθυπουργού είναι η κατάρτιση συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Η επίσκεψη αυτή, πραγματοποιείται παρά το γεγονός ότι ο Τέρνμπουλ άσκησε κριτική στο Πεκίνο για την ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών στη Νότια Σινική Θάλασσα, τον προηγούμενο μήνα.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας θα έχει κύκλους συνομιλιών τόσο με τον πρόεδρο της Κίνας, Ξι Ζινπίνγκ, όσο και με τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ, στο Πεκίνο.

Η Αυστραλία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον οικονομικό μετασχηματισμό που επιδιώκει η κινεζική ηγεσία, προκειμένου να μετατρέψει την Κίνα, από οικονομία εξαγωγικής βάσης, σε μια οικονομία εσωτερικής κατανάλωσης αγαθών.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί αν στην ατζέντα των διμερών συνομιλιών θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τις κινεζικές διεκδικήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα και τις θέσεις που έχει διατυπώσει η Αυστραλία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.