Quantcast
Στουμπ: Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη Βρετανία - enikonomia.gr
share

Στουμπ: Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Την υποστήριξή του στον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ  Όζμπορν πρόσφερε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, δηλώνοντας πως χωρίς τη Βρετανία δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, η οποία επανεξελέγη για πενταετή θητεία τον Μάιο, θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της ένταξης της Βρετανίας στην ΕΕ και να θέσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής σε ένα δημοψήφισμα που θα κρίνει εάν θα παραμείνει στους κόλπους της ή όχι ως τα τέλη του 2017.

«Η προσέγγισή μας είναι πολύ απλή, χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση… Για αυτόν τον λόγο πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ανησυχίες που έχει προβάλει η βρετανική κυβέρνηση”, είπε ο Στουμπ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Όζμπορν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Θα ήταν παρωδία και για τα δύο μέρη, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκατέλειπε την Ένωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Όζμπορν σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τη μονοήμερη περιοδεία του στη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία για να δώσει έμφαση στο ζήτημα της προστασίας των κρατών- μελών της ΕΕ που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης, της οικονομικής και νομισματικής ένωσης των 19 χωρών οι οποίες οδεύουν σε στενότερη οικονομική ολοκλήρωση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.