Quantcast
Stratfor: Ορατός ο κίνδυνος δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Stratfor: Ορατός ο κίνδυνος δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Πραγματικό κίνδυνο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή και ακόμη και πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, προβλέπει η Stratfor, σε νέα, ειδική έκθεσή της, υπό τον τίτλο “Greece Taunts the EU With Austerity Referendum” (Η Ελλάδα χλευάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με το δημοψήφισμα για τη λιτότητα).

Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της Stratfor, παρά το γεγονός πως τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το περασμένο σαββατοκύριακο περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος και εκλογών ήταν αόριστα και γρήγορα διαψεύστηκαν, στην πραγματικότητα είναι ορατός ο κίνδυνος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή και ακόμη και πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.

Όπως τονίζουν, εντός των επόμενων μηνών θα αυξηθούν οι πιέσεις για την ελληνική κυβέρνηση και η πιθανότητα για δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές μπορεί εύκολα να καταστεί πραγματικότητα.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Βαρουφάκης, όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, έχουν αφήσει να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να υπάρξει δημοψήφισμα στη χώρα.

“Όλα αυτά υποδεικνύουν πως τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έχουν τουλάχιστον συζητήσει την πιθανότητα να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό και να τον ρωτήσουν εάν η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις πολιτικές που ζητούν Ευρωπαίοι και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”, σχολιάζουν οι αναλυτές της Stratfor.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος”, επισημαίνει η Stratfor, αναφερόμενη στις αναγγελίες περί δημοψηφίσματος του τότε πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, το 2011, κατά την κορύφωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.