Quantcast
Στροφή στην ενέργεια κάνει η Maersk - enikonomia.gr
share

Στροφή στην ενέργεια κάνει η Maersk

δημοσιεύτηκε:

Τη διάσπασή της σε δύο εταιρείες, μία που θα επικεντρωθεί στις μεταφορές και μία στην ενέργεια, ανακοίνωσε εντός της εβδομάδας η δανική Maersk για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις μελλοντικές προκλήσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή»,στην εταιρεία μεταφορών ο πυρήνας θα είναι η ναυτιλιακή Maersk Line, η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο, η οποία θα περιστοιχίζεται από την APM Terminals, δηλαδή την εταιρεία διαχείρισης λιμενικών εγκαταστάσεων, και αρκετές μικρότερες ναυτιλιακές και εταιρείες μεταφοράς φορτίων που ανήκουν στον όμιλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εταιρεία Maersk Oil, η οποία διαθέτει μερίδιο σε αρκετά μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου στη Βόρειο Θάλασσα, η Maersk Drilling που διαχειρίζεται πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου του ομίλου θα σχηματίσουν τη νέα εταιρεία που θα επικεντρωθεί στην ενέργεια.

Στη διάρκεια των δύο επόμενων ετών η διοίκηση της Maersk σκοπεύει να επιδιώξει είτε να βρει στρατηγικό επενδυτή για την εταιρεία ενέργειας είτε να την εισαγάγει στο χρηματιστήριο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.