Quantcast
Süddeutsche Zeitung: Η «κρυφή πρόεδρος» της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Süddeutsche Zeitung: Η «κρυφή πρόεδρος» της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Η Süddeutsche Zeitung, στο σχόλιό της, χαρακτηρίζει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «κρυφή πρόεδρο» της ΕΕ. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «αν χρειάζεται μία ακόμη απόδειξη για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στην ΕΕ, αυτή προκύπτει από το πρόγραμμα της Άνγκελα Μέρκελ γι αυτήν την εβδομάδα.

Η καγκελάριος όχι μόνο επισκέπτεται τέσσερα κράτη-μέλη, αλλά και συναντάται με τους ηγέτες των 15 κρατών-μελών. Αναμένονται εντατικές συνομιλίες ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής τον Σεπτέμβριο».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, επικεφαλής ενός ασταθούς κυβερνητικού συνασπισμού, στον οποίο μάλιστα συμμετέχει και ένα εθνικιστικό κόμμα. Όπως αναφέρεται στο σχόλιο της Süddeutsche Zeitung «εκτός από το πολιτικό και οικονομικό βάρος της Γερμανίας σε μία ΕΕ, από την οποία απομακρύνονται πλέον και οι Βρετανοί, υπάρχουν δύο ακόμη παράγοντες που καθιστούν σχεδόν αναπόφευκτο έναν ηγετικό ρόλο για την Άνγκελα Μέρκελ: το γεγονός ότι είναι η μακροβιότερη ηγέτης (στην ΕΕ) και η συνυπευθυνότητά της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.