Quantcast
Συμφωνία με την Ε.Ε. για την ασφάλεια επιδιώκει το Λονδίνο μετά το Brexit - enikonomia.gr
share

Συμφωνία με την Ε.Ε. για την ασφάλεια επιδιώκει το Λονδίνο μετά το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Η Βρετανία επιθυμεί τη σύναψη μιας νέας συνθήκης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια μετά το Brexit και δεν αποκλείει την πιθανότητα να παραμείνει μέλος της Europol, της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με ένα έγγραφο εργασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Για τη βρετανική κυβέρνηση είναι “ζωτικής σημασίας” να διατηρήσει τη συνεργασία στο σημερινό επίπεδό της λόγω της τρομοκρατικής απειλής στις ευρωπαϊκές χώρες. Το Λονδίνο έχει εξετάσει τις συμφωνίες που έχει η ΕΕ με τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα την ανταλλαγή δεδομένων για τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών ή για τα δακτυλικά αποτυπώματα υπόπτων, αλλά θεωρεί ότι είναι “κατώτερες” από το σημερινό επίπεδο συνεργασίας.

“Με τις απειλές που μεταβάλλονται γρηγορότερα από ποτέ, είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ να διατηρηθεί η στενότερη δυνατή συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και των άλλων απειλών για την ασφάλεια” υποστηρίζει το Λονδίνο.

Οι βρετανικές αρχές θεωρούν ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια συμφωνία προκειμένου η χώρα να παραμείνει μέλος της Europol αλλά και να συμμετάσχει στο σύστημα εκδόσεων ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.

Από την άλλη ωστόσο, η Βρετανία δεν θα υπόκειται πλέον στην άμεση δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωση, προσθέτει το κείμενο αυτό, επαναλαμβάνοντας μια δέσμευση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.