Quantcast
Συμφωνία για ελεύθερο εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν - enikonomia.gr
share

Συμφωνία για ελεύθερο εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνία για ελεύθερο εμπόριο μεταξύ της Τουρκίας και του Πακιστάν αναμένεται να υπογραφεί πριν τέλη του 2016, προκειμένου να ενισχυθεί  η εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα hurriyetdailynews.com.

Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Η υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας, Μουσταφά Έλιτα συζήτησε πρόσφατα με τον Υπουργό Εμπορίου του Πακιστάν, Κουράμ Νταστγκίρ Κάν τους τρόπους ενίσχυσης της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Πάντως οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αυτή ξεκίνησαν από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και του Πακιστάν πρωθυπουργού Nawaz Sharif, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2015».

«Η Τουρκία εξάγει κυρίως τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, τηλεοράσεις, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και μηχανήματα. Ενώ οι εισαγωγές από το Πακιστάν περιλαμβάνουν υφαντικά νήματα , βαμβακερά υφάσματα, πλαστικά και οργανικά χημικά», προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Πάντως η κ. Έλιτα αναφέρει ότι:«Τα δύο έθνη μπορούν να αυξήσουν το διμερές εμπόριο σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού πρώτα υπογραφεί η σχετική συμφωνία».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.