Quantcast
Συμφωνίες 17 δισ. ευρώ υπογράφουν Ιταλία- Ιράν - enikonomia.gr
share

Συμφωνίες 17 δισ. ευρώ υπογράφουν Ιταλία- Ιράν

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας ύψους 17 δισ. ευρώ υπογράφουν Ιταλία και Ιράν. Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρώμη θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Σέρτζιο Ματαρέλα, ενώ θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

«Προσγειώθηκα στη Ρώμη πριν μια ώρα. Αναμένω να ενισχύσω τις διμερείς σχέσεις και να εξερευνήσω τις δυνατότητες», έγραψε στο Twitter αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της ιταλικής πρωτεύουσας ο Ιρανός πρόεδρος.

Οι οικονομικές συμφωνίες που υπογράφονται σήμερα ανάμεσα στο Ιράν και την Ιταλία συμπεριλαμβάνουν, σύμφωνα με πηγές στην ιταλική κυβέρνηση, τη συνεργασία στον τομέα κατασκευής πλοίων, με τα ναυπηγεία Fincantieri, του χάλυβα, με την εταιρία Danieli, και του φυσικού αερίου, με την εταιρία Saipem.

Παράλληλα, ο Ροχανί θα συναντηθεί σήμερα και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής εταιρίας υδρογονανθράκων Eni, καθώς όπως υπογραμμίζουν σχολιαστές ο πιο σημαντικός τομέας οικονομικής συνεργασίας είναι αυτός του πετρελαίου.

Η ιταλική αεροπορική εταιρία Alitalia ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την 27η Μαρτίου οι αεροπορικές συνδέσεις με το Ιράν θα ενισχυθούν σημαντικά, με καθημερινή πτήση προς και από την Τεχεράνη “με στόχο να στηριχθεί η δραστηριότητα των ιταλών επιχειρηματιών και ο τομέας του τουρισμού”.

Αναμένεται να υπογραφούν, επίσης, πρωτόκολλα οικονομικής συνεργασίας στους τομείς των τροφίμων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ιατρικής έρευνας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.