Quantcast
Συμμετοχή στον αγωγό TANAP εξετάζουν οι Ρώσοι - enikonomia.gr
share

Συμμετοχή στον αγωγό TANAP εξετάζουν οι Ρώσοι

δημοσιεύτηκε:

Ο αγωγός Trans Anatolian (ΤΑΝΑΡ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Gazprom στο μέλλον ώστε να μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, αντί για τον ακυρωθέντα αγωγό South Stream, τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής του ρωσικού κρατικού ταμείου ενεργειακής ασφάλειας, Αλεξέι Γκρίβατς.

Μιλώντας στο πρακτορείο Tass, ο Γκρίβατς είπε ότι ο ΤΑΝΑΡ χαίρει της υποστήριξης της Ε.Ε. και είναι σχεδιασμένος να μεταφέρει 30 δις. κ.μ. ετησίως. Παρόλα αυτά, το Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί να προμηθεύσει περισσότερα από 15 δις. κ.μ., οπότε η Gazprom έχει το δικαίωμα να διεκδικίσει την υπόλοιπη χωρητικότητα. «Πάντως, όλα θα πρέπει να τα περιμένουμε από την Ε.Ε.», πρόσθεσε ο Γκρίβατς.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης του Πούτιν ότι «λόγω των αυξανόμενων αναγκών της Τουρκίας, θα επεκτείνουμε τον αγωγό Blue Stream και θα κατασκευάσουμε νέο σύστημα αγωγών. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ρωσία δεν μπορεί να ξεκινήσει τον αγωγό South Stream, αλλά είναι έτοιμη να κατασκευάσει άλλον στα σύνορα με την Ελλάδα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.