Quantcast
Συμβουλές από τη Μέρκελ σκοπεύει να ζητήσει ο Τραμπ για τον Πούτιν - enikonomia.gr
share

Συμβουλές από τη Μέρκελ σκοπεύει να ζητήσει ο Τραμπ για τον Πούτιν

δημοσιεύτηκε:

Συμβουλές από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ σκοπεύει να ζητήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό έγινε σήμερα γνωστό από Αμερικανούς αξιωματούχους, ενόψει της συνάντησης των δύο ηγετών την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον και με φόντο τις διαφωνίες  των τελευταίων μηνών μεταξύ ΗΠΑ – Γερμανίας.

Η Άγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την προσεχή Τρίτη, 14 Μαρτίου, ενώ θα παραχωρήσουν με τον Τραμπ κοινή συνέντευξη τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών τους, στην πρώτη συνάντησή τους αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε καθήκοντα την 20ή Ιανουαρίου.

Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται το ύψος των αμυντικών δαπανών της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ, η ουκρανική κρίση, οι Σύροι πρόσφυγες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλά άλλα θέματα, ανέφεραν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ που ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε συχνά την Άγγελα Μέρκελ για την μεταναστευτική της πολιτική των ανοικτών συνόρων αντιπαραβάλλοντάς την με τους αυστηρότερους ελέγχους που εκείνος υποσχόταν να επιβάλει στα σύνορα των ΗΠΑ. Από την άλλη, η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των επικριτών του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ.

«Η προσδοκία μου είναι ότι θα έχουν μια πολύ θετική, εγκάρδια συνάντηση» είπε ένας από τους αξιωματούχους, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος έχει εδώ και καιρό διατυπώσει τη βούλησή του υπέρ της αναθέρμανσης των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας, ωστόσο στενοί συνεργάτες του δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους.

«Ο πρόεδρος ενδιαφέρεται πολύ να ακούσει τις απόψεις της καγκελαρίου σχετικά με την εμπειρία της από τις επαφές της με τον Πούτιν» σημείωσε ένας άλλος αξιωματούχος.

«Θα διατυπώσει το μεγάλο του ενδιαφέρον να ακούσει την εμπειρία της για το πώς είναι να αντιμετωπίζει κανείς τους Ρώσους».

Επιπλέον ο Τραμπ θα ζητήσει συμβουλές από τη Μέρκελ σχετικά με τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ στις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία.

Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εντυπωσιαστεί από την ηγεσία της Γερμανίδας καγκελαρίου, ιδίως για τις προσπάθειες του Βερολίνου μαζί με τη Γαλλία να επιτευχθεί η ειρήνη στην Ουκρανία αλλά και τον ρόλο της Γερμανίας στο Αφγανιστάν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.