Quantcast
Συνάντηση Ντράγκι-Μέρκελ πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Ντράγκι-Μέρκελ πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, είχε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη, την ημέρα που ανακοινώθηκε από ανώτατο γενικό εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η γνωμοδότηση για το πρόγραμμα ΟΜΤ.

Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται κυβερνητικό εκπρόσωπο, επισημαίνοντας την σημασία της συνάντησης αυτής λίγες μόλις ημέρες πριν την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία εκτιμάται πως θα ανακοινωθεί η έναρξη εντός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στόχος της επίσκεψης του Μάριο Ντράγκι στο γραφείο της γερμανίδας καγκελάριου στο Βερολίνο ήταν να κάμψει τις γερμανικές αντιστάσεις απέναντι στο ενδεχόμενο έναρξης ενός προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

Και ενώ η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε τη συνάντηση ως άτυπη, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρει πως ο Μάριο Ντράγκι παρουσίασε συνοπτικά τα σχέδιά του για το QE , συμπεριλαμβανομένου και ενός πλαισίου για να φύγει το βάρος του κινδύνου από την ΕΚΤ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» το οποίο αναφέρεται επίσης στην συνάντηση αυτή και μεταφέρει πως στην ενημέρωση που έκανε ο Μάριο Ντράγκι υπάρχει πρόβλεψη να είναι κάθε εθνική κεντρική τράπεζα υπεύθυνη τουλάχιστον για το ήμισυ του κινδύνου που την βαραίνει.

Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters μεταφέρει τον σκεπτικισμό που επικρατεί για ενδεχόμενη οριοθέτηση του κινδύνου σε εθνικό επίπεδο, καθώς για κάποιους η κίνηση αυτή προαναγγέλλει τη διάλυση του ευρώ.

 

 

 
 
 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.