Quantcast
Σύγχρονο διεθνές σύστημα οδικών μεταφορών ετοιμάζει η Κίνα - enikonomia.gr
share

Σύγχρονο διεθνές σύστημα οδικών μεταφορών ετοιμάζει η Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα θα δημιουργήσει ένα ανοικτό, σύγχρονο και αποτελεσματικό διεθνές οδικό δίκτυο έως το 2020 για να διευκολύνει τις διεθνείς μεταφορές και να ενισχύσει την σύνδεση μεταξύ των χωρών της πρωτοβουλίας «Μία ζώνη, ένας δρόμος».

Η Κίνα θα προχωρήσει στην κατασκευή οδικών υποδομών, θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των συνοριακών ελέγχων και θα ενισχύσει τις δυνατότητες παροχής έκτακτης βοήθειας για να διευκολύνει τις διεθνείς μεταφορές, σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε από οκτώ κεντρικές κρατικές υπηρεσίες.

Η κίνηση έχει στόχο να αναπτύξει οικονομικούς διαδρόμους με χώρες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μία ζώνη, ένας δρόμος», να μειώσει το κόστος διασυνοριακών μεταφορών και να βελτιώσει τις υπηρεσίες μεταφορών, δήλωσε ο Γουάνγκ Σουιπίνγκ, αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου.

Η πρωτοβουλία «Μία ζώνη, ένας δρόμος», που αποτέλεσε πρόταση της Κίνας το 2013, αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου υποδομών και εμπορίου που συνδέει την Ασία με την Ευρώπη και την Αφρική κατά μήκος αρχαίων εμπορικών διαδρομών. Οι περιοχές κατά μήκος της σύγχρονης αυτής εμπορικής οδού αντιστοιχούν στο 63% του παγκόσμιου πληθυσμού και στο 29% της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.