Quantcast
Συνελήφθη υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού ομίλου Dogan - enikonomia.gr
share

Συνελήφθη υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού ομίλου Dogan

δημοσιεύτηκε:

Ένα στέλεχος του πανίσχυρου τουρκικού ομίλου Dogan Holding συνελήφθη σήμερα, με την υποψία ότι διατηρούσε δεσμούς με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου, μετέδωσε το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο Μπαρμπαρός Μουράτογλου, ο εκπρόσωπος του ομίλου στην Άγκυρα, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση νωρίς σήμερα το πρωί. Ο Μουράτογλου φέρεται ότι “ανήκε στο FETO/PYD”, δηλαδή το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως το αποκαλούν οι τουρκικές αρχές.

Ο όμιλος Dogan, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Τουρκίας που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενημέρωσης και της ενέργειας, διαψεύδει αυτήν την κατηγορία. Σε ανακοίνωσή του πάντως επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Μουράτογλου, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα των γκιουλενιστών.

Η σύλληψη του Μουράτογλου έγινε 10 ημέρες μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του μια φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα.

Αφού έγινε γνωστή η σύλληψη, η μετοχή της Dogan Holding υποχώρησε κατά 7%. Ο όμιλος είναι από τους πιο ισχυρούς στην Τουρκία. Μεταξύ άλλων, τού ανήκουν η εφημερίδα Hurriyet, το ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι CNN-Turk και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή απολυθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που ξεκίνησαν οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.