Quantcast
Συνεχίζονται σε μεγαλύτερη έκταση οι έρευνες για το αεροσκάφος της AirAsia - enikonomia.gr
share

Συνεχίζονται σε μεγαλύτερη έκταση οι έρευνες για το αεροσκάφος της AirAsia

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίστηκαν και το Σάββατο οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ιάβας. Οι καιρικές συνθήκες είχαν δυσχεράνει σημαντικά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό θυμάτων και των καταγραφέων του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την περασμένη Κυριακή ενώ πραγματοποιούσε πτήση από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη. Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 162 επιβάτες και πλήρωμα.

Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησία ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι η περιοχή αναζήτησης έχει διευρυνθεί, αφού τα συντρίμμια της πτήσης QZ8501 πιθανόν έχουν παρασυρθεί εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Ελικόπτερα θα επικεντρώσουν τις έρευνές τους στην ακτογραμμή που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Βόρνεο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι την Παρασκευή τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 21 σορούς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων που έχουν ανακτηθεί στους 30, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τα συνεργεία διάσωσης και εντοπισμού έχουν ανακαλύψει μικρά κομμάτια και συντρίμμια του αεροσκάφους, ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη για το που βρίσκονται τα «μαύρα κουτιά», τα οποία οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα ρίξουν φως στην αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους.

Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή έχουν κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο εντοπισμού του Airbus. Οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα που φτάνουν σε ύψος έως και τα 4 μέτρα δεν έχουν καταστήσει εφικτή τη χρήση εξελιγμένου εξοπλισμού. Το Σάββατο 8 πλοία πραγματοποίησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου πιθανόν έχει συντριβεί το αεροσκάφος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.