Quantcast
Συντριβή ιδιωτικού τζετ στη Βρετανία με νεκρούς μέλη της οικογένειας μπιν Λάντεν - enikonomia.gr
share

Συντριβή ιδιωτικού τζετ στη Βρετανία με νεκρούς μέλη της οικογένειας μπιν Λάντεν

δημοσιεύτηκε:

Ένα ιδιωτικό τζετ με τρεις επιβάτες κι έναν πιλότο συνετρίβη στη νότια Αγγλία χθες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Χάμσιρ, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το αεροσκάφος ήταν νηολογημένο στη Σαουδική Αραβία και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μαλπένσα, στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία το αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα χώρο όπου ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα προς πώληση κοντά στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Μπλάκμπους, 65 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου. Όταν προσέκρουσε στο έδαφος εξερράγη και εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Μια εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας είπε στο Ρόιτερς: “Δυστυχώς δεν υπήρξαν επιζώντες. Στο αεροσκάφος επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου”.

“Δεν τραυματίστηκε κανείς στο έδαφος”, είπε εξάλλου η εκπρόσωπος.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος ήταν νηολογημένο στο κράτος του Κόλπου και πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τους ερευνητές στη Βρετανία για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Εξάλλου “το Γραφείο Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εκφράζει τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων”, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που εκδόθηκε στο Ριάντ.

 

Νεκρά μέλη της οικογένειας μπιν Λάντεν αναφέρει ο Guardian

 

Η μητριά του Οσάμα μπιν Λάντεν, η ετεροθαλής αδελφή του και ο σύζυγός της, σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του ιδιωτικού αεριωθουμένου, μαζί με τον πιλότο του αεροσκάφους, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται η βρετανική Guardian.

Η εφημερίδα ανέφερε σήμερα ότι ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στη Βρετανία υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια μπιν Λάντεν μέσω του Twitter, ωστόσο οι ταυτότητες των θυμάτων της συντριβής δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η Guardian προσθέτει πως η σαουδαραβική πρεσβεία εργάζεται μαζί με τις βρετανικές αρχές στη διερεύνηση του δυστυχήματος. Το αεριωθούμενο φέρεται ότι ήταν νηολογημένο στη Σαουδική Αραβία από μια εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια μπιν Λάντεν.

Η αστυνομία του Χάμσιρ επιβεβαίωσε πως κατά τη συντριβή του αεροσκάφους σκοτώθηκαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν, αρχηγός της αλ-Κάιντα, σκοτώθηκε σε επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων τον Μάιο του 2011 στο Πακιστάν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.