Quantcast
SZ: Ένας Έλληνας πραγματοποιεί το «γερμανικό όνειρο» - enikonomia.gr
share

SZ: Ένας Έλληνας πραγματοποιεί το «γερμανικό όνειρο»

δημοσιεύτηκε:

Στις οικονομικές σελίδες της Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε για την περίπτωση ενός Έλληνα που γεννήθηκε στη Γερμανία, επέστρεψε στα πρώτα χρόνια της εφηβείας του στην Ελλάδα, όπου πήγε σχολείο και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη με στόχο να γίνει δάσκαλος, για να βρεθεί όμως το 2013 και πάλι στη Γερμανία εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της ανεργίας στην πατρίδα του.

Ο 30χρονος σήμερα Βασίλειος Ιωαννίδης εργάζεται πλέον ως διευθυντής καταστήματος αθλητικών παπουτσιών στο Μπέμπλιγκεν, μία πόλη περίπου 50.000 κατοίκων σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Στουτγκάρδη.

Μετά από μερικούς μήνες αναζήτησης ο Βασίλειος Ιωαννίδης βρήκε τελικά τη δουλειά που ήθελε και είναι πλέον διευθυντής, σημειώνει ο αρθρογράφος, σχολιάζοντας ότι τελικά «πραγματοποίησε το ‘γερμανικό του όνειρο’».

«Αν έχεις δυνατότητες σου δίνονται ευκαιρίες εδώ», λέει ο Βασίλης Ιωαννίδης και αναρωτιέται «γιατί δεν είναι εφικτό αυτό στην Ελλάδα; Γιατί υπάρχει τόση οικογενειοκρατία; Γιατί δεν αλλάζει τίποτα ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί δεν εισπράττει φόρους από τους πλούσιους;». Όπως εξομολογείται στην SZ, «ο Τσίπρας ήταν η τελευταία μας ελπίδα, ακόμη και για άτομα, όπως εγώ, που μάλλον προτιμούν τον καπιταλισμό».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.