Quantcast
SZ: Η Γερμανία στο «τιμόνι» του G20 - enikonomia.gr
share

SZ: Η Γερμανία στο «τιμόνι» του G20

δημοσιεύτηκε:

Την 1η Δεκεμβρίου η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία της ομάδας G20, στην οποία συμμετέχουν οι ισχυρότερες βιομηχανικές χώρες της Δύσης, καθώς και οι πιο σημαντικές αναδυόμενες οικονομίες. Μία σημαντική μέρα για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε μία εποχή αβεβαιότητας, επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung:

«Η παγκόσμια ατζέντα των τελευταίων ετών έχει ανατραπεί: οι υποστηρικτές του ελεύθερου εμπορίου εκλείπουν, οι κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, να υψώσουν τείχη για τους πρόσφυγες, να χαλαρώσουν την εποπτεία των τραπεζών και να μειώσουν τους φόρους για τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέους φορολογικούς παραδείσους.

Αυτά είναι τα κλασσικά θέματα του G20. Η γερμανική προεδρία φαντάζει ως πεδίο πειραματισμών μετά την απώλεια παραδοσιακών συμμάχων. Η Μ.Βρετανία, από τους συνιδρυτές του G20, θέλει να εγκαταλείψει την ΕΕ. Το Λονδίνο είναι απασχολημένο με τον εαυτό του και δεν λογίζεται πλέον ως ισχυρός εταίρος. Και οι ΗΠΑ έχουν γίνει εντελώς απρόβλεπτες μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.