Quantcast
SZ: Οι εκλογές παγιώνουν το Brexit - enikonomia.gr
share

SZ: Οι εκλογές παγιώνουν το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις αναμένουν ότι οι πρόωρες εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία θα διασφαλίσουν στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι μεγαλύτερη άνεση στην Κάτω Βουλή. «Το σημαντικότερο όμως είναι κάτι άλλο», επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung.

«Στη νέα βουλή οι περισσότεροι βουλευτές θα είναι υποστηρικτές του Brexit, άσχετα από το αν είναι πεπεισμένοι γι’ αυτό ή όχι. Πριν από το δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών τασσόταν υπέρ της παραμονής στην Ένωση. Αυτό ίσχυε ακόμα και για την κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών. Ακόμα και η τότε υπ. Εσωτερικών Μέι αγωνίστηκε όπως και ο πρωθυπουργός της Ντέιβιντ Κάμερον κατά του Brexit.»

«Για τις πρόωρες εκλογές της Πέμπτης όμως τα εκλογικά προγράμματα και των δύο μεγάλων κομμάτων, Συντηρητικών και Εργατικών, υπόσχονται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ το 2019. Αν κάποιοι βουλευτές λοιπόν προσπαθούσαν τους επόμενους μήνες να σταματήσουν το Brexit, τότε θα πρόδιδαν μια βασική προεκλογική υπόσχεση των κομμάτων τους.»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.