Quantcast
Τα γερμανικά ΜΜΕ για την συνάντηση Σόιμπλε-Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

Τα γερμανικά ΜΜΕ για την συνάντηση Σόιμπλε-Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

Πρώτο θέμα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είναι η συνάντηση που είχε στο Βερολίνο ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τα ΜΜΕ της Γερμανίας σχολιάζουν επίσης την απόφαση της ΕΚΤ να «κόψει» τα ελληνικά ομόλογα.

H Handelsblatt έχει πρώτο θέμα ένα άρθρο που σχολιάζει την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα. Μάλιστα, έχει φωτογραφία του προέδρου της Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είναι ντυμένος Σούπερμαν, μόνο που στο στήθος του δεν έχει το περίφημο “S” του σούπερ – ήρωα αλλά την ελληνική σημαία. «Είναι απειλή ή είναι βοήθεια; Η απάντηση είναι λίγο και από τα δύο» σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ «προετοιμάζεται να σώσει την Ελλάδα». «Εμείς το θέλουμε;» αναρωτιέται η Handelsblatt.

Στη συνέντευξη τύπου Βαρουφάκη – Σόιμπλε εστιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία αναφέρει: «Ο τόνος της συνάντησης που κράτησε για ώρες ήταν φιλικός. Ωστόσο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “έστειλε” τον Έλληνα συνάδερφό του στην Αθήνα χωρίς να κάνει παραχωρήσεις». «Ο Σόιμπλε ζήτησε από την Ελλάδα να συνομιλήσουν και πάλι με την τρόικα. Η συμφωνία για την Ελλάδα έχουν αποφασιστεί δημοκρατικά και δεν είναι εύκολο να αλλάξουν», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Τις πιο σκοτεινές ημέρες της κρίσης στην Ευρωζώνη θυμίζει η κατάσταση στην Ελλάδα» σχολιάζει το γερμανικό Spiegel, και συνεχίζει: «Μόνο που σήμερα τα πολιτικά μέτωπα είναι πιο ανθεκτικά». Η γερμανική ιστοσελίδα αναφέρεται στις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες ημέρες ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Ευρώπη, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση.

«Δεν μπορώ να κρύψω τον σκεπτικισμό μου» είναι ο τίτλος της Die Welt αναφερόμενη στην αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών μετά την συνάντησή που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του. «Ο Σόιμπλε ζήτησε από την ελληνική πλευρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τα μέτρα λιτότητας. Ωστόσο στην συνάντηση υπήρξαν μεγάλες διαφορές» αναφέρει.

 

Πηγή: www.real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.