Quantcast
Τα «μηνύματα» του Βερολίνου για τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας μετά τη φυγή Νταβούτογλου - enikonomia.gr
share

Τα «μηνύματα» του Βερολίνου για τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας μετά τη φυγή Νταβούτογλου

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία περιμένει από την Τουρκία να στηρίξει τη συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ακόμη και μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Νταβούτογλου είναι εκείνος που διαπραγματεύτηκε τους όρους της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες ώστε να μειωθούν οι ροές παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, George Streiter είπε πως η κυβέρνηση της Μέρκελ συνεργάστηκε καλά με τον κ. Νταβούτογλου και όλους τους Τούρκους αξιωματούχους και «περιμένουμε αυτή η καλή και εποικοδομητική συνεργασία να συνεχιστεί και με τον νέο Τούρκο πρωθυπουργό».

«Εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας και περιμένουμε και η Τουρκία να εκπληρώσει τις δικές της δεσμεύσεις» είπε ο Streiter και πρόσθεσε ότι η συμφωνία επήλθε μεταξύ κρατών και όχι μεταξύ ατόμων.

Όταν ρωτήθηκε αν η απόφαση Νταβούτογλου να αποχωρήσει είναι κακό σημάδι, ο Streiter αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας απλώς «είναι μια εγχώρια πολιτική διαδικασία για την Τουρκία και δεν σχολιάζω».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.