Quantcast
Τα σχέδια της Deutsche Bank για τα μπόνους πρώην στελεχών της - enikonomia.gr
share

Τα σχέδια της Deutsche Bank για τα μπόνους πρώην στελεχών της

δημοσιεύτηκε:

«Το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bank λαμβάνει νομικές συμβουλές για το αν της επιτρέπεται να πάρει πίσω μπόνους από μια σειρά πρώην στελεχών, περιλαμβανομένων των διευθύνοντων συμβούλων Anshu Jain και Josef Ackermann», αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Financial Times και προσθέτει: «Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει τα τελευταία τρία χρόνια «παγώσει» αναβληθείσες πληρωμές μπόνους προς πάνω από 10 νυν και πρώην στελέχη, που διετέλεσαν μέλη του διοικητικού της συμβουλίου τα τελευταία χρόνια».

«Το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας ζήτησε τώρα από ένα δικηγορικό γραφείο να ερευνήσει το αν μπορεί να αναγκάσει πρώην στελέχη να εγκαταλείψουν πληρωμές μπόνουςπροηγούμενων ετών, που είτε έχουν «παγώσει» είτε δεν έχουν κατοχυρωθεί, υπό το φως των μεγάλων νομικών κοστών της τράπεζας που έχουν προκύψει από την περίοδο κατά την οποία εκείνοι ήταν επικεφαλής, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα», αναφέρει το ρεπορτάζ που συμπληρώνει:

«Ιστορικά, οι τράπεζες έχουν δυσκολευτεί να ανακτήσουν χρήματα που έχουν πληρωθεί σε ανώτατα στελέχη, ακόμη και στις περιπτώσεις που τα άτομα αυτά κατηγορήθηκαν για σαφείς αποτυχίες. Η Commerzbank έχασε το 2013 μια νομική διαμάχη που αφορούσε μπόνους αξίας άνω των 50 εκατ. στερλινών που χρωστούσε σε πρώην τραπεζίτες η Dresdner, αφότου η τράπεζα αγόρασε την αντίπαλό της. Ακόμη και ο Fred Goodwin, ο πρώην επικεφαλής της Royal Bank of Scotland, εγκατέλειψε μόλις ένα μέρος του συνταξιοδοτικού του πακέτου, 16,9 εκατ. στερλινών, οικειοθελώς και μόνο έπειτα από δημόσιες πιέσεις».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «η Deutsche Bank αποκάλυψε στην ετήσια γενική της συνέλευση το Μάιο, ότι είχε «παγώσει» αμοιβές 5,3 εκατ. ευρώ σε μετρητά και 125.461 μετοχές –αξίας 1,88 εκατ. ευρώ τότε- προς τον κ. Jain, καθώς και 3,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά και 96.618 μετοχές –αξίας 1,454 εκατ. ευρώ- προς τον κ. Ackermann. Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, στρέφοντας αντ’ αυτού την προσοχή σε αποκαλύψεις στην ετήσια έκθεσή της, σχετικά με «πάγωμα» αναβληθεισών αμοιβών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.