Quantcast
Tageszeitung: Οι Τούρκοι ζητούν "ψωμί και δουλειά" - enikonomia.gr
share

Tageszeitung: Οι Τούρκοι ζητούν “ψωμί και δουλειά”

δημοσιεύτηκε:

Το 2019 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την Τουρκία. Αυτό είναι το συμπέρασμα μακροσκελούς άρθρου της Tageszeitung για την κατάσταση στη χώρα.

Αφορμή αποτελεί η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη την οποία διοργάνωσε ευρύς συνασπισμός συνδικάτων υπό την ηγεσία του KESK, ενός πολύ δραστήριου συνδικάτου εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα. Οι διαδηλωτές φώναζαν «ψωμί, δουλειά και ελευθερία». Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η τουρκική τηλεόραση «αγνόησε» τη διαδήλωση, οι μεγάλες εφημερίδες αφιέρωσαν μόνο λίγες γραμμές.

«Σε πολλές εμφανίσεις του ο πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε την αντιπολίτευση ότι θα πληρώσει υψηλό τίμημα, εάν κατέβει σε διαδηλώσεις. Προφανώς η κυβέρνηση φοβάται μήπως εμφανιστούν κίτρινα γιλέκα και στην Τουρκία. Ο φόβος είναι τόσο μεγάλος, που λέγεται ότι η αστυνομία ετοιμάζεται να εμποδίσει την κατασκευή τέτοιων γιλέκων, κάτι που επίσης λέγεται ότι έχει ξεκινήσει σε πολλές επαρχίες της χώρας. Ο λόγος της υστερίας σε κυβερνητικό επίπεδο έγκειται στο ότι η οικονομική κρίση θα μπορούσε να βρει έκφραση στις εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ποιος θα γίνει δήμαρχος στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη έχει σημασία σε ολόκληρη τη χώρα. Γι αυτό και η κυβέρνηση κάνει το παν είτε για να υποβαθμίσει τις διαστάσεις της κρίσης είτε να την παρουσιάσει ως επίθεση από το εξωτερικό.»

Ο Γερμανός αρθρογράφος περιγράφει με ζοφερά χρώματα την τουρκική οικονομία, την εναγώνια αναζήτηση νέων για δουλειά, την αύξηση των πτωχεύσεων και γενικότερα τις αρνητικές προοπτικές της χώρας.


Πηγές: DW- Tageszeitung

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.