Quantcast
Tageszeitung: Υπηκοότητα για τα παιδιά των προσφύγων; - enikonomia.gr
share

Tageszeitung: Υπηκοότητα για τα παιδιά των προσφύγων;

δημοσιεύτηκε:

Το ζήτημα της Συρίας απασχολεί τον γερμανόφωνο τύπο. Αίσθηση προκαλεί η πρόταση του αριστερού πρωθυπουργού της Θουριγγίας Ράμελο να δοθεί γερμανικό διαβατήριο σε παιδιά προσφύγων που γεννήθηκαν σε γερμανικό έδαφος.

Η υλοποίηση της πρότασης προϋποθέτει σημαντικές αλλαγές στο γερμανικό δίκαιο, τις οποίες, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου, υποστηρίζουν και οι σοσιαλδημοκράτες (SPD), καθώς και οι Πράσινοι.

Η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών Εύα Χεγκλ δηλώνει στην Tageszeitung ότι «η γερμανική υπηκοότητα αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την ενσωμάτωση».

Αντίθετοι δηλώνουν οι χριστιανοδημοκράτες (CDU). Σε σχόλιό της η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η πρόταση Ράμελο δείχνει «πως μπορεί κανείς να κρατήσει ψύχραιμη στάση απέναντι στους ενισχυμένους λαϊκιστές της Δεξιάς και μάλιστα να περάσει στην αντεπίθεση». Και συμπληρώνει ότι «οι παραδοσιακές χώρες υποδοχής προσφύγων, όπως οι ΗΠΑ βλέπουν, με πραγματιστική νοοτροπία, την παροχή υπηκοότητας ως ένα εισιτήριο για ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και ως προσκλητήριο ενσωμάτωσης σε αυτήν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.