Quantcast
Telegraph: Η Ελλάδα ξεπέρασε οριακά την εσωτερική χρεοκοπία - enikonomia.gr
share

Telegraph: Η Ελλάδα ξεπέρασε οριακά την εσωτερική χρεοκοπία

δημοσιεύτηκε:

Δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε, τελικά, να πληρώσει τις 15νθήμερες αποδοχές ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων, ξεπερνώντας τον κίνδυνο εσωτερικής χρεοκοπίας, τονίζοντας παράλληλα πως η Αθήνα «αναζητά απεγνωσμένα μετρητά προκειμένου να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις» και το πράττει μέσω της δέσμευσης των αποθεματικών των δήμων, αλλά και με επιστολές που έστειλε στις πρεσβείες της Ελλάδας ανά την υφήλιο, προκειμένου να «γυρίσουν» όσα κεφάλαια δεν έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής.

«Δεν αργεί η στιγμή που αυτή η κυβέρνηση θα ξεμείνει από μετρητά. Ουσιαστικά η Ελλάδα έχει ξεμείνει από ρευστότητα και μπορεί να φθάσει στο χείλος του γκρεμού και να αναγκαστεί να εκδώσει IOUs», υποστηρίζει ο Justin Knight, αναλυτής της UBS.

 «Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με βεβαιότητα πόσα χρήματα έχει η Ελλάδα και οι υποχρεώσεις αποπληρωμής χρέους που έχει τους επόμενους μήνες είναι κάτι παραπάνω από πιεστικές», συμπληρώνει η Ειρήνη Τσεκερίδου, αναλύτρια της Julius Baer.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.