Quantcast
Τελεσίγραφο Σουλτς: Ή η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της ή χάνει την χρηματοδότηση - enikonomia.gr
share

Τελεσίγραφο Σουλτς: Ή η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της ή χάνει την χρηματοδότηση

δημοσιεύτηκε:

 Κλιμακώνονται οι ευρωπαϊκές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας προς τους Ευρωπαίους, χωρίς καμία παρέκκλιση.

“Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους”, δηλώνει στην εφημερίδα Ηandelsblatt ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Υπενθυμίζεται εδώ πως το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Μάρτιν Σουλτς, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

“Εάν η Ελλάδα μονομερώς βάλει τέλος στις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες με τους εταίρους, τότε και οι εταίροι δεν θα είναι πια υποχρεωμένοι να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις”, προειδοποιεί ξεκάθαρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε θα διακοπεί η χρηματοδότηση από τους εταίρους και η χώρα δεν θα έχει καμία πηγή χρηματοδότησης”, προσθέτει.

“Η Ελλάδα θα μπορεί να λάβει κάποιες παραχωρήσεις από τους εταίρους, εάν τηρήσει πρώτα τις δεσμεύσεις της προς εκείνους”, διαμηνύει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.