Quantcast
"Τεράστιο λάθος του Ντράγκι να προεξοφλήσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ" - enikonomia.gr
share

“Τεράστιο λάθος του Ντράγκι να προεξοφλήσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ”

δημοσιεύτηκε:

«Ήταν τεράστιο λάθος του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να προεξοφλήσει χθες Σάββατο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ έτσι κι αλλιώς» υποστηρίζει σε πρόσφατο άρθρο του το Forbes λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό χάνεται ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο.

Ο αρθρογράφος του περιοδικού Tim Worstall χαρακτηρίζει ανεπανόρθωτο λάθος την διάψευση του προέδρου της ΕΚΤ ότι «ασκούνται πιέσεις στην Ελλάδα να φύγει από το Ευρώ» λέγοντας, ότι θα έπρεπε να δηλώσει πως «η Ελλάδα θα παραμένει στην Ευρωζώνη εφόσον και μόνο η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει με τους Εταίρους τότε και μόνο τότε θα παραμείνει στο Ευρώ».

Ο Tim Worstall αναφέρει ωστόσο ότι την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επιθυμούν στην ουσία όλοι.

Η ΕΚΤ, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, οι έλληνες πολίτες και φυσικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αντίθετες απόψεις που ακούγονται στο εσωτερικό του κόμματος.

«Η δήλωση – λάθος του Ντράγκι δίνει καθαρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα αξίζει μια νέα συμφωνία για το χρέος» τονίζει ο αρθρογράφος.

«Ισως η ελληνική κυβέρνηση να έχει δίκιο σε αυτό» υποστηρίζει στη συνέχεια.

Ετσι, οι έλληνες επιμένουν να θέλουν να διαπραγματευτούν υπό τους δικούς τους όρους, κι όχι αυτών των κρατών της Ευρωζώνης που θέλουν να τους επιβληθούν, γιατί κατα βάθος επικρατεί η αίσθηση οτι όλοι επιθυμούν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη.

«Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ ήταν ένα τεράστιο διαπραγματευτικό λάθος» καταλήγει ο Worstall αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί οτι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ ίσως να μην έκανε από αφέλεια αυτή τη δήλωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.