Quantcast
Tesla: 947.000 οχήματα παρέδωσε η mega - βιομηχανική μονάδα της Σανγκάης το 2023 - enikonomia.gr
share

Tesla: 947.000 οχήματα παρέδωσε η mega – βιομηχανική μονάδα της Σανγκάης το 2023

δημοσιεύτηκε:

Συνολικά 947.000 οχήματα παρέδωσε το 2023 η mega -βιομηχανική μονάδα της Tesla στην Σανγκάη η οποία είναι και η πρώτη που λειτουργεί εκτός των ΗΠΑ. Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία και πρόσθεσε πως οι παραδόσεις των οχημάτων αυτών αυξήθηκαν κατά 33% το 2023.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως το εργοστάσιο της Σανγκάης παρέδωσε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των 1,8 και πλέον εκατομμυρίων οχημάτων που είχε δώσει παγκοσμίως η Tesla το περασμένο έτος . Αξιοσημείωτο είναι δε πως η εν λόγω εργοστασιακή μονάδα μπορεί να παράγει ένα αυτοκίνητο σε χρόνο μικρότερο των 40 δευτερολέπτων και τα εξαρτήματα  που παράγονται στην Σανγκάη  και  που χρησιμοποιούνται ξεπερνούν το 95%. Μάλιστα το Tesla Gigafactory Shanghai παρέδωσε το 2023 περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με το www.chinadaily.com.cn το εργοστάσιο της Σαγκάης έχει εξελιχθεί σε σημαντικό εξαγωγικό κέντρο της Tesla παγκοσμίως. Η Κίνα βελτιώνει συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο ανοίγεται στην αγορά τα τελευταία χρόνια και η Tesla επωφελείται από αυτό, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της  εταιρείας Tao Lin.

Και συνέχισε λέγοντας πως  οι συνθήκες για να αναπτυχθεί η Tesla στην κινεζική αγορά είναι ιδανικές λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει η χώρα για να ανοιχτεί στην αγορά, τις προηγμένες αναπτυξιακές ιδέες που χρησιμοποιεί η Κίνα  αλλά και τις τεράστιες ευκαιρίες που έχουν δημιουργήσει οι καλές επιχειρήσεις  στο εργασιακό περιβάλλον. Η Tesla εξακολουθεί να αυξάνει τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στη Σαγκάη. Η εταιρεία εγκαινίασε επίσημα το νέο μεγάλο project για το εργοστάσιο το οποίο παρήγαγε  10.000 Megapacks στα τέλη Δεκεμβρίου του 2023 σε ετήσια βάση.  Το νέο έργο θα αρχίσει στο πρώτο τρίμηνο του 2024 και η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο τέταρτο τρίμηνο.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.