Quantcast
Tesla: Γιατί η εταιρεία απολύει το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως - enikonomia.gr
share

Tesla: Γιατί η εταιρεία απολύει το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερο από το 10% των εργαζομένων που απασχολείται στο τομέα των  ηλεκτρονικών αυτοκινήτων της Tesla σε ολόκληρο τον κόσμο θα απολύσει η εταιρεία  προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση των πωλήσεων της όπως μεταδίδει το www.bbc.com.

Ωστόσο το Reuters δεν αναφέρει τον ακριβή αριθμό θέσεων εργαζομένων που θα απολυθεί. Για το θέμα αυτό μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ στην ιστοσελίδα,Electrek. Πρέπει να γίνει αυτό παρόλο που είναι κάτι το οποίο μισεί από οτιδήποτε άλλο επεσήμανε ο Μασκ.

Ποια είναι η Tesla

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η  μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η Tesla απασχολούσε  τον Δεκέμβριο συνολικά 140.473 υπαλλήλους σε παγκόσμιο επίπεδο.  Μάλιστα η εταιρεία θα ανακοινώσει εντός του μήνα τα τριμηνιαία κέρδη της αλλά έχει ήδη αναφέρει πως έχει μειωθεί ο αριθμός  των  πωλήσεων οχημάτων της κατά  το πρώτο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται δε πως τον περασμένο μήνα, η Tesla μείωσε την παραγωγή των οχημάτων της στο Gigafactory στη Σαγκάη και είπε  την περασμένη εβδομάδα στους εργαζόμενους που απασχολούνται στο Cybertruck θα εργάζονται λιγότερες ώρες  στη γραμμή παραγωγής στο Austin.

Η εταιρεία έχει σταματήσει τα σχέδια της  για την παραγωγή ενός φθηνού αυτοκινήτου. Πάντως ο Μάσκ -έναν από  τους μακροχρόνιους στόχους που έχει θέσει -είναι να κατασκευάσει προσιτά EV για τον περισσότερο κόσμο. Σημειώνεται δε πως οι τιμές των μετοχών της  Tesla υποχώρησαν 0,8% τη Δευτέρα στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων άργησε να ανανεώσει τα παλαιά μοντέλα της,  διότι τα υψηλά επιτόκια της ΕΚΤ έχουν περιορίσει τη διάθεση των καταναλωτών στο να τα αγοράζει.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.