Quantcast
Thomas Cook: Παραιτήθηκε η Harriet Green - enikonomia.gr
share

Thomas Cook: Παραιτήθηκε η Harriet Green

δημοσιεύτηκε:

Την παραίτηση της ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Thomas Cook, μετά από μια σπουδαία πορεία στο «τιμόνι» της ταξιδιωτικής εταιρείας. Η είδηση αυτή οδήγησε την μετοχή της εταιρείας σε ελεύθερη πτώση, υποχωρώντας κατά 24%.

Η Harriet Green, που ανέλαβε τα ηνία του Thomas Cook το 2012, παραιτείται άμεσα από την εταιρεία, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Θα την αντικαταστήσει ο Peter Fankhouser, ο νυν chief operating officer, που είναι στέλεχος του Thomas Cook κατά τα τελευταία 13 έτη. Όταν ανέλαβε η κα. Green το 2012, η Thomas Cook  είχε συνολική κεφαλαιοποίηση 148 εκατ. στερλίνες.

Τώρα έχει κεφαλαιοποίηση 3 δις. στερλίνες. «Η μεταμόρφωση της Thomas Cook σε μια εταιρεία με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 2 δισ. στερλινών είναι κάτι για το οποίο είμαι περήφανη. Πάντα έλεγα ότι θα μετακινηθώ σε άλλη εταιρεία με νέες προκλήσεις από την στιγμή που θα ολοκληρώσω το έργο μου», δηλώνει η ίδια και συμπληρώνει: «Αυτή η στιγμή είναι τώρα».

Οι ζημίες της εταιρείας μετά από φόρους ήταν 180,7 εκατ. Δολ. Στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με ζημίες ύψους 213 εκατ. Δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις μειώθηκαν σχεδόν κατά 8% σε £ 8,5 δισ. Λίρες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.