Quantcast
Τις ελπίδες τους στη γερμανική αγορά στρέφουν οι ξενοδόχοι της Τουρκίας - enikonomia.gr
share

Τις ελπίδες τους στη γερμανική αγορά στρέφουν οι ξενοδόχοι της Τουρκίας

δημοσιεύτηκε:

Στη γερμανική αγορά στρέφονται οι Τούρκοι ξενοδόχοι προκειμένου να αντισταθμίσουν τις μεγάλες απώλειες εισερχόμενου τουρισμού(-20%) από τη Ρωσία.

 Αναλυτικότερα, ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους  Tour operator τουρ  στην Τουρκία, o   Τέζ  Τούρ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.  Η τουρκική θυγατρική του εταιρεία  έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, καθώς τα χρέη της εταιρίας  προς τους ξενοδόχους  ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια  ευρώ,  σύμφωνα με το fvw

Μεταξύ άλλων οι ξενοδόχοι της Τουρκίας εκφράζουν τον  φόβο τους  ότι οι Ρώσοι θα αποφύγουν να ταξιδέψουν στη χώρα, αφήνοντας άδεια τα δωμάτια των μονάδων τους, ειδικά ύστερα από τη δραματική αύξηση των νέων δωματίων που αναμένεται να προσφερθούν φέτος  στην αγορά της Τουρκικής Ριβιέρας.

 Ως προς το θέμα αυτό,  η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μέρος του κόστους των εισερχόμενων πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο δίμηνο από τη Ρωσία.

Η Άγκυρα καταβάλλει το ποσό των 6.000 δολαρίων για κάθε πτήση στάρτερ. Ωστόσο, οι Ρώσοι παραδοσιακά κλείνουν τις  διακοπές τους την τελευταία στιγμή  και γι’ αυτό  τον λόγο  υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ξεκαθαριστεί, πριν το καλοκαίρι, αν το μέτρο αυτό θα αποδώσει ή όχι.

Επιπλέον εκτιμάται ότι υπάρχει το περιθώριο της περαιτέρω ανάπτυξης της γερμανικής αγοράς προς όφελος της Τουρκίας, καθώς οι κρατήσεις για την  Τουρκία αυτή την περίοδο έχουν μειωθεί  5%  σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.  Αξιοσημείωτο είναι  δε ότι τον Ιανουάριο, τα πακέτα  των κρατήσεων στην Αττάλεια  μειώθηκαν 12% για την  Τουρκική Ριβιέρα, σύμφωνα με την εταιρία κρατήσεων διακοπών της Γερμανίας, Traveltainment.

 

ΠΗΓΗ: tornosnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.