Quantcast
Το 60% του πλούτου στα χέρια μόλις του 10% των Γερμανών - enikonomia.gr
share

Το 60% του πλούτου στα χέρια μόλις του 10% των Γερμανών

δημοσιεύτηκε:

Σχεδόν το 60% του πλούτου κατέχει το πιο πλούσιο 10% των Γερμανών, όπως έδειξε έρευνα της Bundesbank, η οποία καταδεικνύει το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στους πιο πλούσιους και πιο φτωχούς της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Bundesbank οι αυξανόμενες τιμές των ακινήτων είναι εκείνες που δημιουργούν πλούτο για εκείνους που τον κατέχουν, ενώ εκείνοι που ζουν στο νοίκι, όπως συμβαίνει με πολλούς Γερμανούς, μένουν πίσω.

Τα νοικοκυριά που έχουν ιδιόκτητο σπίτι είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά περισσότερα από 33.000 ευρώ τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια μέχρι το 2014, ενώ εκείνοι που νοικιάζουν είδαν τον πλούτο τους να αυξάνει κατά μόλις 1.000 ευρώ ή λιγότερο.

Ενώ η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας μεταπολεμικά δημιούργησε μερικούς από τους πιο πλούσιους άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη, από την οικογένεια Γκαντ που βρίσκεται πίσω από την αυτοκινητοβιομηχανία BMW μέχρι τους ιδιοκτήτες των εκπτωτικών καταστημάτων Aldi, η μεταρρύθμιση των κοινωνικών επιδομάτων και η άτονη αύξηση των μισθών είχαν ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι Γερμανοί να ζουν με μέτρια μέσα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.