Quantcast
Το αστείο του Σόιμπλε για τα περί παραίτησής του - enikonomia.gr
share

Το αστείο του Σόιμπλε για τα περί παραίτησής του

δημοσιεύτηκε:

Ένα αστείο, που προς στιγμήν, μπορεί και να αναστάτωσε τους συνεργάτες του, επιφύλαξε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στο γραφείο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το Spiegel Online ο Γερμανός υπουργός έφυγε από το γραφείο του στις 3:15 το μεσημέρι για την Καγκελαρία. Αλλά προτού φύγει ανέφερε στην ομάδα του  ότι η Μέρκελ ίσως τελικά πρόκειται να τον βάλει… στο ράφι.

«Πιθανόν να με απομακρύνει από τα καθήκοντά μου», τους είπε. Μετά από σύντομη παύση ξέσπασε σε γέλια και είπε ότι απλά αστειευόταν.

Φυσικά και η Μέρκελ δεν πρόκειται να τον διώξει, σχολιάζει το Spiegel, εν μέσω της έντονης φημολογίας των τελευταίων ημερών και της πληθώρας των δημοσιευμάτων για χάσμα μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα ο Σόιμπλε,, εκτός από το γεγονός ότι διαθέτει καλή αίσθηση του χιούμορ, γνωρίζει καλά ότι δεν είναι μόνο μια χούφτα Σοσιαλδημοκρατών που μιλούν για ρήγμα στην κυβέρνηση. Όσοι γνωρίζουν εκ των έσω τα πράγματα λένε το ίδιο, προσθέτει.

Εξάλλου, συμπληρώνει, ο Σόιμπλε έχει μεγάλη επιρροή στο κοινοβούλιο, η έγκριση του οποίου είναι απαραίτητη σε περίπτωση που δοθεί ένα νέο πακέτο στην Ελλάδα.

Και εδώ έρχεται ένα μεγάλο ερώτημα που καλείται να απαντήσει η καγκελάριος, το αν θα πρέπει να κρατήσει με κάθε κόστος την Ελλάδα στο ευρώ, σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.