Quantcast
Το διαδίκτυο προτιμούν οι Κινέζοι τουρίστες για την οργάνωση των ταξιδιών τους - enikonomia.gr
share

Το διαδίκτυο προτιμούν οι Κινέζοι τουρίστες για την οργάνωση των ταξιδιών τους

δημοσιεύτηκε:

Οι Κινέζοι τουρίστες δαπανούν περισσότερα χρήματα μέσω των διαδικτυακών ταξιδιωτικών οργανισμών (ΟΤΑ), χάρη στην ταχεία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και του κινητού Internet. Συγκεκριμένα, οι Κινέζοι τουρίστες πλήρωσαν πάνω από 600 δισ. γιουάν (87 δισ. δολάρια) μέσα από πλατφόρμες OTA, ποσό που είναι αυξημένο 34% σε ετήσια βάση και πολύ υψηλότερο από τις δαπάνες που έκαναν μέσω των παραδοσιακών ταξιδιωτικών οργανισμών, σύμφωνα με έκθεση του μεγαλύτερου κινεζικού διαδικτυακού ταξιδιωτικού οργανισμού Ctrip, η οποία επικαλείται στοιχεία εταιρείας ερευνών.

Η έκθεση αναφέρει ότι Ctrip είχε περίπου 250 εκατομμύρια πελάτες, οι οποίοι δαπάνησαν πάνω από 20 δισ. γιουάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της το 2016, με τον κάθε πελάτη να πληρώνει πάνω από 3.000 γιουάν. Η πλειονότητα των εντολών έγινε μέσω κινητών τερματικών και όχι μέσω υπολογιστών.

Περίπου τα δύο τρίτα των τουριστικών δαπανών μέσω της Ctrip αφορούσαν ταξίδια στο εξωτερικό, σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας ότι οι Κινέζοι δαπάνησαν περισσότερα χρήματα για την Ταϊλάνδη, ενώ κατά σειρά ακολούθησαν η Ιαπωνία, η Δημοκρατία της Κορέας και οι ΗΠΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.