Quantcast
Το δημοσιονομικό έλλειμμα στις ΗΠΑ έφθασε το 1 τρισ. δολ. το οικονομικό έτος 2019 - enikonomia.gr
share

Το δημοσιονομικό έλλειμμα στις ΗΠΑ έφθασε το 1 τρισ. δολ. το οικονομικό έτος 2019

δημοσιεύτηκε:

Το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 26% το οικονομικό έτος 2019, πλησιάζοντας το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια παρά την ανάπτυξη της οικονομίας και τα έσοδα από τους επιπλέον δασμούς, αποτέλεσμα του οικονομικού πολέμου με την Κίνα.

Το έλλειμμα του ομοσπονδιακού κράτους για το οικονομικό έτος 2019, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, ανήλθε σε 984 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή στο 4,6% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 2012, χρονιά κατά την οποία το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας είχε φτάσει το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξερχόταν από την οικονομική κρίση και τη μεγάλη ύφεση.

Οι δασμοί, που επιβλήθηκαν κυρίως σε κινεζικά προϊόντα στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα, έχουν συνεισφέρει 30 δισεκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό κράτος, ένα ποσό ρεκόρ που αποτελεί αύξηση κατά 70% σε σχέση με το συνηθισμένο, επεσήμανε το υπουργείο.

Όμως αυτό δεν εμπόδισε το δημοσιονομικό έλλειμμα να αυξηθεί κατά 205 δισ. δολάρια σε σχέση με το 2018.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.