Quantcast
Το Πεκίνο ελπίζει σε μια γρήγορη συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ - enikonomia.gr
share

Το Πεκίνο ελπίζει σε μια γρήγορη συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα σέβεται την επιλογή των Βρετανών και ελπίζει ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

«Η Κίνα βλέπει τις σχέσεις με τη Βρετανία και την ΕΕ από μια στρατηγική και μακροπρόθεσμη προοπτική και στηρίζει την ανεξάρτητη επιλογή της αναπτυξιακής πορείας της ΕΕ», δήλωσε η εκπρόσωπος Χούα Τσουνγίνγκ σε τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων.

Η Κίνα εξακολουθεί να επιθυμεί την ενδυνάμωση των σχέσεών της με τη Βρετανία, δήλωσε η εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η επιλογή της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ θα έχει σημαντικές προεκτάσεις.

«Ο αντίκτυπος θα είναι σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στις σινοβρετανικές σχέσεις. Όσο για το είδος του αντίκτυπου που θα υπάρξει, πιστεύω ότι όλες οι πλευρές θα το αξιολογήσουν με ηρεμία και ευσυνειδησία», δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Η Κίνα στηρίζει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και θα ήθελε να δει την Ευρώπη να διαδραματίζει θετικό ρόλο στο διεθνές γίγνεσθαι. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις προοπτικές για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΕΕ», δήλωσε η Χούα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.