Quantcast
Το PKK «δείχνει» ο Ερντογάν για τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στην Καισάρεια - enikonomia.gr
share

Το PKK «δείχνει» ο Ερντογάν για τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στην Καισάρεια

δημοσιεύτηκε:

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε με αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά κατά λεωφορείο στην Καισάρεια, με συνέπεια το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό, άλλων 55. Σχεδόν όλοι από τα θύματα και τους τραυματίες, ήταν στρατιωτικοί.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” για ν’ αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

Δεκατρείς οι νεκροί και 55 οι τραυματίες από την επίθεση

Δεκατρείς είναι οι νεκροί και πενήντα-πέντε οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι επιθέσεις σχετίζονται με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.