Quantcast
Το Reuters επανέρχεται: Η ελληνική κυβέρνηση δεν ξέρει τι θέλει - enikonomia.gr
share

Το Reuters επανέρχεται: Η ελληνική κυβέρνηση δεν ξέρει τι θέλει

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη είναι η σύγχυση που έχει προκληθεί κατά τους πρώτους δύο μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με ορισμένα καίρια ζητήματα, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Ενδεικτικό παράδειγμα της σύγχυσης που επικρατεί είναι και η τύχη του ΟΛΠ, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Τον Ιανουάριο η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο για ακύρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, ωστόσο πρόσφατα φέρεται πως έχει αλλάξει στάση, μετά και το πρόσφατο ταξίδι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ίδιος διεμήνυσε πως θα προχωρήσει κανονικά η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ.

Στη λίστα που απέστειλε στους δανειστές η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρεται πως η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ θα προχωρήσει κανονικά.

“Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η κυβέρνηση ξέρει τι θέλει… σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση ή μη του ΟΛΠ.

Αυτό όμως δεν σταματά στην περίπτωση του ΟΛΠ.

Το ίδιο μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση – το μήνυμα πως δεν ξέρει τι θέλει – και σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της”, σχολιάζει χαρακτηριστικά το Reuters.

Yπάρχει κακοφωνία στην ελληνική κυβέρνηση, δηλώνει στο πρακτορείο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η ανικανότητα να συμφωνήσουν τα κυβερνητικά στελέχη σε μια κοινή γραμμή, σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, αναδεικνύει το μέγεθος των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Αλέξης Τσίπρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.