Quantcast
Το Βερολίνο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην πρόταση για την Kuka - enikonomia.gr
share

Το Βερολίνο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην πρόταση για την Kuka

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία αρνήθηκε σήμερα ότι παρενέβη στην προσφορά της κινεζικής Midea ύψους 4,5 δισ. ευρώ για την εταιρία κατασκευής βιομηχανικών ρομπότ Kuka, λέγοντας ότι δεν οργανώνει κάποια ανταγωνιστική προσφορά.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ήθελε να συστήσει μια συμμαχία γερμανικών ή ευρωπαϊκών εταιριών προκειμένου να αποτρέψει την πώληση της Kuka σε μια κινεζική εταιρία, με το υπουργείο Οικονομίας, ωστόσο, να διαψεύδει κάτι τέτοιο.

Η Kuka έγινε ο πιο πρόσφατος και μεγαλύτερος γερμανικός όμιλος βιομηχανικής τεχνολογίας που αποτέλεσε στόχο κινέζου αγοραστή, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης από ένα μεταποιητικό κέντρο χαμηλού κόστους σε έναν βιομηχανικό κόμβο υψηλής τεχνολογίας.

«Ο υπουργός δεν οργανώνει κάποια κοινοπραξία για μια εναλλακτική προσφορά για την περίπτωση της Kuka», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αντρέας Άουντρετς σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο Γκάμπριελ θα εκτιμούσε μια προσφορά από ένα γερμανικό ή ευρωπαϊκό σχήμα, αλλά πρόσθεσε: «Για να το ξεκαθαρίσουμε: τέτοιου είδους διαδικασίες είναι επιχειρηματικές αποφάσεις και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.