Quantcast
Toshiba: Περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας λόγω... αναδιάρθρωσης - enikonomia.gr
share

Toshiba: Περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας λόγω… αναδιάρθρωσης

δημοσιεύτηκε:

Σε περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας προχωρά η ιαπωνική Toshiba Corp, κυρίως στον τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας μετά το λογιστικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη.

Σύμφωνα με την ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei, οι περισσότερες από τις 6.000 ως 7.000 θέσεις εργασίας οι οποίες θα καταργηθούν θα είναι σε διευθύνσεις που παράγουν προϊόντα lifestyle, κυρίως καταναλωτικά ηλεκτρονικά.

Όπως, μεταδίδει το ΑΠΕ, η Toshiba εξετάζει επίσης τη «δραστική» μείωση της δραστηριότητάς της στο εργοστάσιο Όμε του Τόκιο, όπου κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο τηλεοράσεις πολύ υψηλής ευκρίνειας και υπολογιστές, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πάψει να κατασκευάζει τηλεοράσεις εντελώς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσιαίου ιαπωνικού ομίλου Χισάο Τανάκα και μια σειρά ανώτερων στελεχών της Toshiba παραιτήθηκαν τον Ιούλιο, εξαιτίας του μεγαλύτερου σκανδάλου «δημιουργικής» λογιστικής που ξέσπασε στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια.

Μια ανεξάρτητη έρευνα αποκάλυψε πως ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου γνώριζε ότι η εταιρεία εμφάνισε τα έσοδά της διογκωμένα κατά 1,2 δισεκ. δολάρια.

Η μετοχή του ομίλου στο χρηματιστήριο έχει υποστεί φέτος, λαμβανομένου υπόψη και του σημερινού κλεισίματος, πτώση 43%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.