Quantcast
Τουρκία: Έρχεται δωρεάν φυσικό αέριο -Όλα όσα είπε ο Ερντογάν - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Έρχεται δωρεάν φυσικό αέριο -Όλα όσα είπε ο Ερντογάν

δημοσιεύτηκε:

Δωρεάν φυσικό αέριο θα προσφέρει ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στους πολίτες της Τουρκίας  εν μέσω προεκλογικής περιόδου, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις  δείχνουν ότι θα μπορούσε να χάσει ύστερα από δύο 10ετίες στην εξουσία καθώς ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φαίνεται να προηγείται.

Όπως μεταδίδει το  Reuters.com  ο Ερντογάν άρχισε την Πέμπτη τις παραδόσεις φυσικού αερίου από ένα απόθεμα που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα. Υποσχέθηκε δε πως η  δωρεάν παροχή φυσικού αερίου θα γίνει πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών της 14ης Μαΐου.

«Θα παρέχουμε δωρεάν φυσικό αέριο για οικιακή κατανάλωση έως και 25 κ. μ σε μηνιαία βάση για το διάστημα ενός έτους » είπε  ο Ερντογάν και πρόσθεσε πως θα είναι δωρεάν από τον επόμενο μήνα για  ολόκληρη η οικιακή κατανάλωση φυσικού αερίου και αυτό θα είναι απεριόριστο.

Η δήλωση του Ερντογάν

Ο ΣΚΑΙ παραθέτει ολόκληρη την δήλωση του Ερντάγαν  για τη δωρεάν παροχή του φυσικού αερίου . «Ανακοινώνω το πρώτο χαρμόσυνο νέο. Για ένα ολόκληρο έτος θα δώσουμε δωρεάν το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν οι πολίτες μας για μαγείρεμα και τη χρήση ζεστού νερού. Ναι, θα διαγραφεί το ποσό που αντιστοιχεί σε 25 κ.μ. κάθε μήνα που αντιστοιχεί στη χρήση σε κουζίνα και σε χρήση ζεστού νερού. Ανακοινώνω το δεύτερο νέο. Για ένα μήνα σε όλες τις κατοικίες της Τουρκίας δεν θα πάρουμε κανένα τίμημα για τη χρήση του φυσικού αερίου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν.

 

Φυσικό αέριο: Από ποιες χώρες εξαρτάται η Τουρκία

Σύμφωνα με το Reuters η Τουρκία που έχει λίγο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην κατοχή της εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις εισαγωγές των παρακάτω χωρών: από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν αλλά και από τις εισαγωγές LNG από το Κατάρ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νιγηρία και την Αλγερία για το φυσικό της αέριο.

Αρχικά από τα κοιτάσματα  φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας θα παράγονται 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε ημερήσια βάση είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν και συνέχισε λέγοντας πως η παραγωγή θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα στα 40 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε ημερήσια βάση. «Όταν  θα έχουμε πλήρη δυναμικότητα, τότε θα μπορούμε να καλύπτουμε από εδώ σχεδόν το 30% της εγχώριας κατανάλωσης του φυσικού αερίου ετησίως »σημείωσε χαρακτηριστικά .

 

 

 

 


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.