Quantcast
Τουρκία: Ο σεισμός "έριξε" στα τάρταρα τη λίρα - Η εικόνα στο χρηματιστήριο - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Ο σεισμός “έριξε” στα τάρταρα τη λίρα – Η εικόνα στο χρηματιστήριο

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο χαμηλό -ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η λίρα της Τουρκίας καθώς η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της ήρθε να προστεθεί στις πιέσεις που ασκούνται στη χώρα από το ισχυρό δολάριο, τους γεωπολιτικούς κινδύνους και το υψηλό ποσοστό πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα η λίρα άγγιξε το επίπεδο των 18,85 έναντι του δολαρίου που είχε σημειώσει στην αρχή της συνεδρίασης, πριν ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της.

Το χρηματιστήριο

Ο γενικός δείκτης στο τουρκικό χρηματιστήριο υποχώρησε έως και 4,6%, με τις τράπεζες να καταγράφουν βουτιά άνω του 5%, πριν ανακτήσουν μέρος των απωλειών με ορισμένους σημαντικούς δείκτες να  καταγράφουν γύρω στις 11:10 ώρα Ελλάδας πτώση σχεδόν 2,5%.

«Τα τραγικά γεγονότα με το νότιο τμήμα της Τουρκίας να πλήττεται από ισχυρό σεισμό είναι πηγή επιπλέον αβεβαιότητας, ενόψει των κρίσιμων εκλογών που ενδέχεται να διεξαχθούν τον Μάιο», δήλωσε ο αναλυτής της In Touch Capital Markets, Πιοτρ Μάτις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, αλλά είναι βέβαιο ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.