Quantcast
Τουρκία: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της λίρας, μετά την ήττα του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της λίρας, μετά την ήττα του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται σήμερα η τιμή της λίρας, μετά την ήττα που υπέστη χθες το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας.

Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ιστοσελίδας του investing.com, η τιμή της λίρας ανήλθε  στις 10.44 ώρα Ελλάδας στα 35,0371 ανά δολάριο καταγράφοντας μια άνοδο της τάξεως του 0,15% ωστόσο νωρίτερα το ca.finance.yahoo.com  επικαλούμενο δημοσίευμα Bloomberg μετέδωσε πως η λίρα υποχώρησε στις 8 π.μ. στην Κωνσταντινούπολη κατά 0,2% και ανήλθε στα 32,4328 ανά δολάριο. Αυτή ήταν η χαμηλότερη τιμή -ρεκόρ για το τουρκικό νόμισμα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η λίρα έχει χάσει μέχρι στιγμής περίπου το 9% της αξίας της. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη υποτίμηση μεταξύ των ομολόγων της αναδυόμενης αγοράς μετά το πέσο της Χιλής. Το ίδιο δημοσίευμα υπενθυμίζει πως τον Μάρτιο η τιμή της λίρας κατέγραψε μεγαλύτερη πτώση από αυτήν που είχε σημειώσει τον Ιούνιο κυρίως λόγω του  υψηλότερου πληθωρισμού που σημείωσε η χώρα από αυτόν που αναμένονταν.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing.com 

 

Λίρα: Τι λένε οι  ειδικοί για το νόμισμα

Την ήττα του Ερντογάν στις εκλογές σχολίασαν οι ειδικοί στο Bloomberg  σύμφωνα  με το https://ca.finance.yahoo.com/.

« Η ήττα του Ερντογάν στις εκλογές δεν θα πρέπει τώρα να εκτροχιάσει τη μακροοικονομική πολιτική  της Τουρκίας » είπε ο Hasnain Malik που ασχολείται με την στρατηγική της Tellimer στη Dubia « Μπορεί να έχουμε  μια πιο ασταθή μετεκλογική περίοδο στην Τουρκία από την αναμενόμενη » είπε  από την πλευρά του ο ανώτερος σύμβουλος στο East Capital στο Ντουμπάι, Emre Akcakmak.

«Το χειρότερο είναι ότι αυτή η εξέλιξη θα συμπέσει με τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας -στα αρνητικά 65 δισεκατομμύρια δολάρια. Και ενδέχεται  ο πληθωρισμός της χώρας να κορυφωθεί πάνω από το 70% τον Μάιο» συμπλήρωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.