Quantcast
Τουρκία: Στα... τάρταρα η αξία του χαρτονομίσματος των 200 λιρών - Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Στα… τάρταρα η αξία του χαρτονομίσματος των 200 λιρών – Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία ρίχνει στα “τάρταρα” την αξία του μεγαλύτερου χαρτονομίσματος της χώρας.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, όταν εκδόθηκε πριν από 10χρόνια το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα της Τουρκίας, 200 λιρών αυτό άξιζε περίπου 110 ευρώ, ωστόσο σήμερα η αξία του είναι περίπου 9 με 10 ευρώ ανάλογα με το…. ασανσέρ της ισοτιμίας λίρας -δολαρίου.

Η επίθεση Ερντογάν στους βιομήχανους

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε χθες νέα “πυρά” κατά των βιομηχάνων της χώρας και των παγκοσμίων συμφερόντων φωτογραφίζοντάς τους ως υπευθύνους για την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

” Δεν θα καταφέρετε να ρίξετε την κυβέρνηση. Εκλογές θα έχουμε το 2023″ τόνισε με έμφαση ο Ερντογάν απευθυνόμενους στους βιομήχανους της χώρας. ” Δεν θα γίνει ο Τούρκος πολίτης μεζές των παγκόσμιων βαρόνων”, πρόσθεσε.


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ



Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος στην Τουρκία και ο Ερντογάν το χαβά του

Η δε δήλωση του Ερντογάν ότι θα εφαρμόσει τον Ισλαμικό Νόμο στην οικονομία, τον νόμο που λέει το Κοράνι και ότι θα αγνοήσει την οικονομική θεωρία προκάλεσε πανικό στους Τούρκους, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να σηκώνουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες κυρίως τα συναλλάγματα τους. Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ το εμπόριο δεν μπορεί να συνεχιστεί με 20 λίρες το ευρώ σε μια μέρα και τις τιμές να ανεβοκατεβαίνουν στα προϊόντα . Για αυτό τον λόγο και οι πολίτες πηγαίνουν στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος και περιμένουν στις ουρές.

Αυτή η αβεβαιότητα αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες διότι σήμερα μπορεί να πάει καλά η τουρκική λίρα, ωστόσο είναι άγνωστο το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα εάν ληφθεί υπόψη η δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι δεν τον ενδιαφέρει το τι λέει ο νόμος της οικονομικής θεωρίας.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ είναι άγνωστο το πώς θα εφαρμοστεί ο Ισλαμικός Νόμος στην οικονομία της χώρας

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.