Quantcast
Τουρκία: Καταδικάστηκαν 244 άτομα για τις διαδηλώσεις του 2013 - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Καταδικάστηκαν 244 άτομα για τις διαδηλώσεις του 2013

δημοσιεύτηκε:

Σε ποινές φυλάκισης από 2 έως 14 μήνες καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης 244 άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του 2013, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε 255 άτομα ήταν φθορές δημόσιας περιουσίας και η συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δικαστικές αρχές πρότειναν ποινές ως και 11 χρόνια φυλάκισης.

Μόλις τέσσερα άτομα αθωώθηκαν, ενώ οι κατηγορίες που βάραιναν άλλους κατηγορούμενους εντάχθηκαν σε ξεχωριστό φάκελο.

Τέσσερις γιατροί καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκισης “επειδή λέρωσαν ένα τέμενος”, που χρησιμοποίησαν για να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές που είχαν τραυματιστεί έπειτα από συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, που είχε χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές τρομοκράτες, είχε δηλώσει ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές είχαν καταναλώσει αλκοόλ μέσα στο τέμενος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τις δικαστικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ενάντια στην ανάπλαση ενός πάρκου στην Κωνσταντινούπολη και εξελίχθηκαν σε πολιτικές αναταραχές σε πολλές πόλεις της χώρας χωρίς προηγούμενο εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του προέδρου T. Ερντογάν, τότε πρωθυπουργού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.