Quantcast
Τουρκία: Πρόβλεψη για αύξηση 4% στο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της χώρας το 2016 - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Πρόβλεψη για αύξηση 4% στο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της χώρας το 2016

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 4% αναμένεται να σημειώσει ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας το 2016, δήλωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της  χώρας, Μεχμέτ Σιμσέκ που είναι υπεύθυνος για την πορεία της οικονομίας.

Μάλιστα ο κ. Σιμσέκ ανέφερε ότι:«Η θετική έκπληξη του ρυθμού ανάπτυξης 4% του τρίτου τρίμηνου 2015 της Τουρκίας υποδεικνύει ότι θα αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας το 2016. Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο 3% από το 4% το 2015 και στο 4% από το 5% το 2016».

«Αυτή η ανάπτυξη είναι ένα μάλλον καλό αποτέλεσμα δεδομένης της σοβαρής πολιτικής αστάθειας λόγω των εκλογών, των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή και στις γειτονικές χώρες και της μειωμένης ζήτησης λόγω της κατάρρευσης των τιμών των εμπορευμάτων»,σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 «Η κρίση που διέρχονται οι σχέσεις με τη Μόσχα μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία τον περασμένο μήνα δεν είχε έως τώρα ούτε αναμένεται να έχει στη συνέχεια σοβαρό αντίκτυπο στο εμπόριο», συμπλήρωσε.

«Δεν αναμένουμε σημαντικό αντίκτυπο μεγάλης διάρκειας στο εξωτερικό εμπόριο.Εάν όντως υπάρξει κάποιος αντίκτυπος θα είναι περιορισμένος. Θα είμαστε σε θέση να βρούμε εναλλακτικές αγορές για τα προϊόντα μας», τόνισε με έμφαση ο κ. Σιμσέκ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.