Quantcast
Τουρκική λίρα: Νέο χαμηλό έναντι δολαρίου, υποτίμηση 12% από την αρχή του 2015 - enikonomia.gr
share

Τουρκική λίρα: Νέο χαμηλό έναντι δολαρίου, υποτίμηση 12% από την αρχή του 2015

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο χαμηλό επίπεδο έναντι του δολαρίου μειώθηκε σήμερα η τουρκική λίρα, ενώ και τα τουρκικά ομόλογα και οι μετοχές υποχώρησαν, λόγω των προσδοκιών ότι στις εκλογές του Ιουνίου θα μειωθεί η πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) και ότι θα αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια. 

Το τουρκικό νόμισμα υποτιμήθηκε 1,1% και διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 2,6573 λιρών ανά δολάριο, με τις απώλειες του από την αρχή του έτους να φθάνουν στο 12%, που είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 24 νομισμάτων αναδυόμενων αγορών που παρακολουθούνται από το Bloomberg.

Οι δημοσκοπήσεις των  τριών τελευταίων εβδομάδων δείχνουν μείωση της στήριξης στο κυβερνών κόμμα. Οι αποδόσεις των 2ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν για πέμπτη ημέρα στο υψηλό 8,89%, ενώ ο δείκτης Borsa Istanbul 100 του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντιούπολης υποχώρησε 0,9%. 

Το όριο των τριών κοινοβουλευτικών θητειών θα εμποδίσει τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Αλί Μπαμπατσάν, που θεωρείται από κάποιους ως βασικός συντελεστής για τη διαχείριση της τουρκικής οικονομίας, να είναι υποψήφιος στις εκλογές.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.