Quantcast
Τραμπ: Ποιος είναι μεγαλύτερος εχθρός μας, ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ ή ο πρόεδρος της Κίνας; - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Ποιος είναι μεγαλύτερος εχθρός μας, ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ ή ο πρόεδρος της Κίνας;

δημοσιεύτηκε:

Οργισμένα αντέδρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος μίλησε για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και τους οικονομικούς κινδύνους που ενέχει για την Ουάσινγκτον.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ διερωτήθηκε αν ο άνθρωπος που ο ίδιος διόρισε επικεφαλής της Fed είναι “χειρότερος εχθρός” από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

“Ως συνήθως, η Fed δεν έκανε τίποτα. Είναι απίστευτο ότι «μιλάνε» χωρίς να ξέρουν ή χωρίς να ρωτούν τι θα κάνω, κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα”, πρόσθεσε, μετά την ομιλία του Πάουελ ο οποίος είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα δράσει “με τον κατάλληλο τρόπο” ώστε να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

“Η μοναδική μου ερώτηση είναι, ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, ο Τζέι Πάουελ ή ο πρόεδρος Σι;”, συνέχισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει κάτι που θα επηρεάσει το δολάριο και τη Fed, όμως δεν είναι σαφές τι θα είναι αυτό.

Νωρίτερα, ο Πάουελ στην ομιλία του στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ, έκανε λόγο για “επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης” που οφείλεται εν μέρει “στις εμπορικές αβεβαιότητες. Προειδοποίησε επίσης ότι η Fed δεν διαθέτει κάποιο μηχανισμό έτοιμο προς χρήση ώστε να αντιμετωπίσει αυτές τις εμπορικές εντάσεις και ότι ο εμπορικός πόλεμος συνιστά “μια καινούρια πρόκληση” για την ομοσπονδιακή τράπεζα.

“Μπορούμε ωστόσο (…) να επικεντρωθούμε στον τρόπο με τον οποίο τα εμπορικά ζητήματα επηρεάζουν τις προοπτικές μας και να προσαρμόσουμε την πολιτική μας”, πρόσθεσε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.