Quantcast
Τραμπ: Το μοναδικό πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας είναι η Fed - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Το μοναδικό πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας είναι η Fed

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα την κεντρική τράπεζα (Fed) “το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας” της χώρας, λίγες μόλις ημέρες αφότου η Fed αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια και να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2018 και το 2019.

“Το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η Fed”, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. “Δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους εμπορικούς πολέμους”, πρόσθεσε.

Για τον Τραμπ “η Fed μοιάζει με δυνατό γκόλφερ που δεν μπορεί να βάλει το μπαλάκι στην τρύπα γιατί του λείπει η ακρίβεια”.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίνει συστηματικά τις αποφάσεις της Fed. Την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, να μην αυξήσει τα επιτόκια, εκτιμώντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν “λανθασμένη”.

Το Σαββατοκύριακο, το CNN και το Bloomberg μετέδωσαν ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον Πάουελ, που ο ίδιος είχε επιλέξει για τη θέση αυτή. Η πληροφορία αυτή ωστόσο διαψεύστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.