Quantcast
Τράπεζα Κύπρου: Δεν πρόκειται να κάνει εκτενείς πλειστηριασμούς ακινήτων - enikonomia.gr
share

Τράπεζα Κύπρου: Δεν πρόκειται να κάνει εκτενείς πλειστηριασμούς ακινήτων

δημοσιεύτηκε:

Τη διαφωνία της Τράπεζας Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για την εκτίμησή της σχετικά με τις προβλέψεις που πρέπει να σχηματίσει η τράπεζα, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της, Τζον Χούριγκαν, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση. 

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, Γιόζεφ Άκερμαν, δήλωσε ότη η τράπεζα δεν προτίθεται να προβεί σε εκτενείς εκποιήσεις ακινήτων, παρά το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Ο κ. Χούριγκαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου διαφωνεί με την εκτίμηση της ΕΚΤ ότι χρειάζεται να κάνει ατομικές προβλέψεις 300 εκ. ευρώ και συλλογικές 700 εκ. ευρώ. Η Τράπεζα Κύπρου εκτιμά ότι η διαφορά μεταξύ των προβλέψεων που έχει περιλάβει στους ισολογισμούς της και των αναπροσαρμογών που ζητά η ΕΚΤ φθάνει τα 600 εκ. ευρώ.

«Αξιολογώντας το θέμα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, ακόμα και σε περίπτωση που μια τέτοια αναπροσαρμογή θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη, η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας παραμένει επαρκής για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η τράπεζα και δεν αναμένεται να χρειαστεί να προβεί σε έκδοση επιπρόσθετου κεφαλαίου» τόνισε ο κ. Χούριγκαν, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018.

Οι κ. Χούριγκαν και  Άκερμαν δήλωσαν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα συνεχίσουν να απασχολούν την τράπεζα και τα επόμενα χρόνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.