Quantcast
Τρόμος στο Παρίσι - Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου - enikonomia.gr
share

Τρόμος στο Παρίσι – Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου

δημοσιεύτηκε:

Με την λέξη «τρόμος» στα πρωτοσέλιδά τους, ο γαλλικός και διεθνής Τύπος αποτυπώνει το μακελειό με την εκατόμβη νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

“Πόλεμος στο Παρίσι” τιτλοφορείται η “Le Figaro”. “Αυτή τη φορά επρόκειτο για πόλεμο”, σημειώνει και η “Le Parisien/Aujourd’hui en France”.

Τα θύματα των επιθέσεων αυτών “αποτελούν τη φρικτή και ανυπόφορη μαρτυρία ενός παγκόσμιου πολέμου στον οποίο η Γαλλία μετατράπηκε παρά τη θέλησή της σε ένα βασικό πεδίο μάχης”, επισημαίνει την ίδια ώρα η περιφερειακή εφημερίδα La Charente.

Για την L’Est Republicain, “η τρομοκρατική απειλή ρίζωσε πλέον στο γαλλικό έδαφος. Πράγματι, μας βάζει σε μια διαρκή κατάσταση πολέμου”.

“Η φρίκη” τιτλοφορείται παράλληλα η αθλητική “L’Equipe” την ώρα που οι δράστες των χθεσινών επιθέσεων έβαλαν στόχο και το Σταντ Ντε Φρανς, όπου διεξαγόταν ένας αγώνας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.

“Για την ώρα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη” στα θύματα, σημειώνει επίσης η Sud-Ouest, απηχώντας το μήνυμα αυτό για ενότητα και αλληλεγγύη που είναι διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο.

“Στο όνομα των πραγματικών μαρτύρων της χθεσινής ημέρας, των αθώων θυμάτων και στο όνομα της Δημοκρατίας, η Γαλλία θα πρέπει να μείνει ενωμένη και να δημιουργήσει ένα μέτωπο”, επισημαίνει και η “Le Parisien”.

“Ήμασταν Σαρλί, είμαστε Παρίσι!”, υπογραμμίζει η Republique des Pyrenees.

«Αιματοχυσία στο Παρίσι», είναι ο τίτλος της «Liberation», «Ένα κύμα θανάτου χωρίς προηγούμενο» συνεχίζει. Αξίζει να σημειωθεί πως η φωτογραφία στο εξώφυλλο της είναι σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters», η φωτογραφία της ημέρας.

 

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «φρίκη» να αναγράφεται με άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο θα κυκλοφορήσει το Σάββατο η γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’ equipe» λίγες μόλις ώρες μετά τα τραγικά γεγονότα και τις επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής που στέρησαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.


Με τίτλο «Σφαγή από τρομοκράτες σε όλο το Παρίσι» θα κυκλοφορήσει η «Aujourd’hui».

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.